Doi inspectori Antifraudă au amendat cu câte 30.000 de lei patru ţărani care vindeau mere şi pere pe marginea drumului. Preşedintele ANAF îi critică în termeni duri: „Nu pot şi nu o să tolerez niciodată un asemenea comportament”

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 11 noiembrie 2022 219 afişări

Doi inspectori Antifraudă au amendat cu câte 30.000 de lei patru ţărani care vindeau mere şi pere pe marginea drumului. Preşedintele ANAF îi critică în termeni duri: „Nu pot şi nu o să tolerez niciodată un asemenea comportament”

„Doi inspectori de la Antifraudă Deva, deci din vestul ţării, au considerat că în partea de vest a României evaziunea fiscală s-a terminat. În mintea lor au considerat că în Timişoara toate cluburile îşi fiscalizează toate veniturile, toată marile restaurante îşi înregistrează tot ceea ce vând, că în Caraş nu se mai face contrabandă cu alcool şi ce au considerat aceşti inspectori, aceşti indivizi, pentru că dacă-i numesc inspectori antifraudă, deja e prea mult - s-au dus în luna octombrie şi au dat patru amenzi în valoare de 30.000 de lei acelor oameni, acelor ţărani carestau pe marginea drumului şi vând nişte mere, nişte pere, nişte struguri, poate un borcan cu miere. Aceşti indivizi le-au dat la patru asemenea persoane câte 30.000 de lei amendă. Deci aici au considerat ei că este marea evaziune fiscală”, spune Lucian Heiuş.

El spune că nivelul amenzii este prea mare şi a îndemnat cele patru persoane să conteste în instanţă amenzile, iar juriştii care vor reprezenta ANAF vor fi de acord ca acestea să fie transformate în avertismente.

„Un om care în loc să fure, în loc să stea cu mâna întinsă, stă toată ziua în soare, în praf, în vânt să vândă nişte produse să-şi completeze venitul. Şi vin aceşti nemernici care fac de râs ANAF.... Îmi este ruşine că asemenea oameni lucrează în ANAF şi că aşa înţeleg ei că trebuie să luptăm împotriva marii evaziuni fiscale. Începând cu 1 noiembrie am schimbat directorul general adjunct care coordonează Antifrauda din vestul ţării, iar de luni Direcţia de integritate se duce să cerceteze modul în care îşi desfăşoară activitatea aceşti inspectori şi cum îşi permit ei să amendeze nişte oameni cu asemenea sume, cu asemenea discrepanţe pentru o faptă care că poate nu-i corectă, dar să dai 30.000 de lei amendă că l-ai găsit cu trei litri de ţuică...Nu pot şi nu o să tolerez niciodată un asemenea comportament”, adaugă Heiuş.

El afirmă că cei doi inspectori vor fi aspri sancţionaţi.

Heiuş le-a transmis un mesaj tuturor inspectorilor care merg în control: „Dacă nu sunt în stare şi nu au pregătirea profesională, nu au curajul să meargă să se lupte cu marii evazionişti, să meargă să-şi caute de lucru în alte instituţii şi le semnez imediat transferul”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
heiuş,
antifraudă,
inspectori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.