Doi inspectori ANAF Constanţa, acuzaţi că au cerut mită să scape un antreprenor de control, au fost reţinuţi

Autor: Mediafax Postat la 20 octombrie 2021 109 afişări

Doi inspectori ANAF Constanţa, acuzaţi că au cerut mită să scape un antreprenor de control, au fost reţinuţi

Doi inspectori din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) - Administraţia Constanţa, au fost reţinuţi, acuzaţi că au cerut mită administratorului unei firme pentru a-l scăpa de control au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit DNA, inspectorii Mihai Buşu şi Stere Anagnoste, din cadrul ANAF - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, au fost reţinuţi, acuzaţ ide luare de mită.

„La data de 18 octombrie 2021, inculpaţii Buşu Mihai şi Anagnoste Stere (...) ar fi pretins pentru fiecare, sume de bani cuprinse între de 4.000 şi 5.000 lei, de la administratorul unei societăţi comerciale (martor în cauză). Concret, banii respectivi ar fi fost pretinşi de cei doi inculpaţi pentru ca, în urma controlului fiscal pe care îl realizau, aceştia să formuleze concluzii care să nu determine declanşarea unui control de fond la societatea omului de afaceri”, spun procurorii DNA.

Cei doi inspectori ANAF ar fi primit, marţi, printr-un intermediar, în plicuri distincte, câte 4.000 lei de fiecare. Acesta a fost momentul în care s-a realizat un flagrant.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anaf,
retinere,
mita,
controlul,
inspectori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.