Doar in România. Cum a rezolvat problema hoţilor din sat un primar din judeţul Alba, a dat ajutor social la trei sferturi de sat

Postat la 25 august 2018 248 afişări

Trei sferturi dintre localnicii satului Silivaş, judeţul Alba, nu au loc de muncă şi nici calificare pentru vreo meserie şi trăiesc din ajutorul social. Primarul comunei de care aparţine satul a spus că datorită acestor bani în ultimii ani nu a mai fost înregistrat niciun furt.

Doar in România. Cum a rezolvat problema hoţilor din sat un primar din judeţul Alba, a dat ajutor social la trei sferturi de sat

Satul Silivaş, din comuna Hopârta, are o populaţie de 316 de locuitori, reprezentând circa 100 de familii, majoritatea de etnie romă. La primărie sunt înregistrate 76 de dosare de ajutoare sociale, dintre care 57 ale unor persoane de etnie romă, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, primarul comunei Hopârta, Augustin Popa.

”Persoanele acestea care primesc ajutoarele sociale din partea comunităţii rome nu sunt muncitori calificaţi. Nu îşi găsesc loc de muncă, ce mai lucrează sezonier, în zona Ciumbrud, unde se plantează trandafiri şi flori. Deocamdată am făcut apeluri pe toate direcţiile, însă nu sunt investitori care să dorească să vină la noi”, a spus Augustin Popa.

Potrivit primarului, ajutoarele sociale sunt în cuantum de 24.000 de lei şi variază, de la o familie la alta, în funcţie de numărul de copii pe care îi au.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.