BCR: Au apărut semne că economia României poate creşte cu mai puţin de 4,1%, în 2018

Postat la 24 august 2018 112 afişări

Economiştii BCR îşi menţin prognoza că Produsul Intern Brut al României va creşte în acest an cu 4,1% faţă de anul trecut, dar susţin că noile date oficiale indică tot mai multe riscuri ca avansul să fie sub acest nivel.

BCR: Au apărut semne că economia României poate creşte cu mai puţin de 4,1%, în 2018

„Pentru moment, ne menţinem prognoza pentru tot anul 2018 la 4,1%, dar recunoaştem că sunt şanse să avem o creştere economică mai mică. Avem nevoie de un avans economic mai puternic în T3 2018 faţă de ultimele date publicate, pentru a păstra estimarea pentru întreg anul 2018”, se subliniază în analiza BCR intitulată „Accelerare a creşterii economice în T2 2018 - deschidem şampanie sau ne pregătim de mai rău?”, semnată de Dorina Ilaşco, analist economic în cadrul băncii.

Estimarea BCR ia în calcul faptul că, în trimestrul al doilea al acestui an, creşterea economică a României a accelerat la 1,4% faţă de trimestrul precedent, după ce în primul trimestru se înregistrase un avans economic modest, de doar 0,1%, după cum arată datele Institutului Naţional de Statistică. „Accelerarea activităţii economice a fost anticipată, atât de noi cât şi de majoritatea economiştilor care au participat la sondaje. Cu toate acestea, într-o comparaţie cu anul anterior, datele conturează, în continuare, o imagine de ansamblu a unei economii în încetinire (la 4,1% în semestrul I 2018, de la 5,9% în semestrul I 2017)”, punctează Ilaşco.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.