Diverta a înregistrat vânzări de 1,4 mil euro în sezonul Back to School, în creştere cu 40% faţă de anul anterior

Autor: Georgiana Călin Postat la 13 octombrie 2017 90 afişări

Diverta a înregistrat vânzări de 1.4 milion de euro în sezonul Back to School, cu 40% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Valoarea unui coş mediu pentru pregătirea şcolară a fost de 320 lei, având un plus de 10% faţă de 2016, cererea pentru ghiozdane şi rucsacuri fiind relativ constantă. Gama de produse din segmentul papetărie a fost extinsă cu aproximativ 20%.

Diverta a înregistrat vânzări de 1,4 mil euro în sezonul Back to School, în creştere cu 40% faţă de anul anterior

Părinţii au început pregătirile pentru anul şcolar încă de la începutul lunii august şi au cumpărat produsele treptat, vârful de interes fiind în acest an perioada 1-11 septembrie. Principalele achiziţii au fost ghiozdanele şi penarele, cumpărăturile continuând şi după această perioadă, pe baza necesarului primit de la cadrele didactice.

Spre deosebire de anul anterior, clienţii Diverta au achiziţionat mai multe produse destinate adolescenţilor, în creştere cu peste 70% – cerere bazată în special pe utilitatea în timp a acestora. Tot pe acest grup ţintă, rechizitele cu licenţă ca Anekke, Catalina Estrada, Emoji sau Gorjuss au fost produsele-vedetă pentru acest an (aprox. 75% creştere faţă de 2016). 

În ceea ce priveşte modelele de ghiozdane pentru copii, în continuare, cele din colecţii ca Miraculous-Lady Bug, Elena of Avalor, My little Pony sau Transformers au fost printre preferatele acestora.

” Sezonul Back to School este foarte important pentru noi, întrucât înregistrăm creşteri de aproape 5 ori mai mari decât într-o lună normală. Vânzările au depăşit estimările cu peste 15% .” a declarat Amalia Buliga, CEO Diverta.

La doar doi ani de la lansare, serviciul de copertare a manualelor/caietelor (mai ales al celor cu format atipic) oferit de Diverta, a fost printre cele mai solicitate, cererea crescând cu aprox 30% faţă de anul 2016.

În reţeaua Diverta, pregătirile pentru sezonul Back to School încep din luna martie, procesul implicând mai multe etape, de la anticiparea trendurilor pentru anul şcolar viitor, până la plasarea comenzilor şi livrarea produselor în magazine. Gama de papetărie Diverta cuprinde peste 9.000 de produse, disponibile în magazinele fizice şi în magazinul online al reţelei, www.dol.ro.   

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.