Disney majorează preţurile pentru serviciile de streaming cu până la 27%

Autor: Daniel Belu Postat la 13 august 2023 82 afişări

Disney majorează preţurile pentru serviciile de streaming cu până la 27%

Walt Disney Co. majorează preţurile serviciilor sale de streaming, inclusiv o creştere de 27% pentru versiunea fără publicitate a serviciului emblematic Disney+, conform Bloomberg.

Începând cu 12 octombrie, versiunea fără reclame a Disney+ va costa 14 dolari pe lună, faţă de 11 dolari în prezent, a anunţat miercuri compania cu sediul în Burbank, California. Versiunea fără reclame a Hulu va creşte cu 20%, ajungând la 18 dolari.

Este a doua creştere de preţ pentru Disney+ în mai puţin de un an şi subliniază eforturile companiei de a face afacerea de streaming profitabilă până în septembrie 2024. Planurile cu cel mai mic preţ, Disney+ şi Hulu cu reclame, vor rămâne la 8 dolari pe lună.

De la lansarea Disney+ în noiembrie 2019, cea mai mare companie de divertisment din lume a încercat să atragă abonaţi la serviciile de streaming cu preţuri nesustenabil de mici.

Acum, conducerea creşte preţurile, încercând să reducă pierderile şi să rămână competitivă fără a-şi înstrăina clienţii. Rivalul Netflix Inc. percepe 15,50 dolari pe lună pentru serviciul său fără reclame, în timp ce Warner Bros. Discovery Inc. practică un preţ de 16 dolari pentru serviciul Max.

La începutul zilei de miercuri, Disney a anunţat că pierderile sale din streaming s-au redus la jumătate, ajungând la 512 milioane de dolari în al treilea trimestru fiscal, mult mai puţin decât ceea ce prognozase conducerea în urmă cu trei luni.

Compania a încheiat perioada cu 105,7 milioane de clienţi de bază ai Disney+, în creştere de la 104,9 milioane cu trei luni înainte. Acest număr exclude serviciul Hotstar din Asia.

Ca parte a schimbărilor, Disney a introdus o versiune fără reclame a pachetului Disney-Hulu la preţul de 20 de dolari pe lună. O versiune fără reclame a unui pachet cu Disney+, Hulu şi ESPN+ creşte de la 20 de dolari la 25 de dolari pe lună, în timp ce un abonament la acest pachet cu reclame va creşte de la 13 dolari la 15 dolari pe lună.

Disney introduce, de asemenea, o versiune cu reclame a serviciului său Disney+ pe mai multe pieţe europene şi în Canada în noiembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
disney,
preturi,
divertisment,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.