Directorul TVR, chemat la audieri în Parlament. Preşedintele Comisiei de Cultură: Există indicii de intervenţii politice

Postat la 25 octombrie 2018 51 afişări

Preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a anunţat, joi, că a invitat-o pe Doina Gradea, preşedintele director general al TVR, la o audiere în cadrul forului parlamentar, aceasta confirmând participarea.

Directorul TVR, chemat la audieri în Parlament. Preşedintele Comisiei de Cultură: Există indicii de intervenţii politice

Deputatul PNL a precizat, pentru MEDIAFAX, că Doina Gradea va onora invitaţia la audierea în Comisiei care va avea loc după data de 5 sau 6 noiembrie.

"În urma primirii unei sesizări, la Comisia de Cultură din Camera Deputatilor, semnată de către mai multe organizaţii nonguvernamentale şi asociaţii profesionale referitoare la situaţia extrem de îngrijorătoare în care se află Televiziunea Publică (TVR/ SRTv), am invitat-o telefonic pe doamna Doina Gradea, pentru a fi audiată în cadrul Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaţilor”, a anunţat, joi, Gigel Ştirbu, într-un comunicat de presă.

În opinia acestuia există o seride de argumente pentru demiterea directorului TVR.

„Concret, recentele evoluţii din această instituţie impun atât declanşarea de urgenţă a unei audieri. Iată câteva dintre argumentele care susţin urgenţa şi necesitatea anchetei şi a demiterii PDG: Comisia de etică şi arbitraj din TVR, forul profesional intern care supraveghează respectarea Statutului ziaristului, a publicat recent un raport în care a constatat, printre altele, existenţa unor incompatibilităţi şi contradicţii îngrijorătoare între comportamentul, modul de gândire şi acţiune ale Preşedintelui-Director General şi Directorului TVR1, pe de-o parte, şi exigenţele legale, regulamentare şi procedurale valabile în serviciul public de televiziune, pe de altă parte.

Exprimările dispreţuitoare la adresa unor salariaţi, categorii profesionale sau de vârstă, denigrarea Comisiei de etică, necunoaşterea sau ignorarea normelor jurnalistice şi deontologice, descurajarea angajaţilor care îndrăznesc să aibă altă opinie, lipsa de transparenţă în decizii - toate sunt aspecte care au drept consecinţe inerente vicierea relaţiilor de muncă, instalarea şi generalizarea neîncrederii şi - cel mai grav - compromiterea autorităţii manageriale în TVR”, arată Ştirbu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
presedinte,
tvr,
comisie,
cultura

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.