Directorul general al Boeing ar putea pleca cu o „paraşută de aur” de 60 de milioane de dolari

Autor: Departamentul Economic Postat la 26 decembrie 2019 76 afişări

Directorul general al Boeing ar putea pleca cu o „paraşută de aur” de 60 de milioane de dolari

CEO-ul Boeing, Dennis Muilenburg, lasă în urmă o listă lungă de probleme la Boeing, dar pleacă cu o „paraşută de aur” considerabilă, care ar putea ajunge la 60 de milioane de dolari, relatează CNN.

Suma exactă cu care va pleca nu este încă clară, urmând să depindă de negocierile sale cu Boeing, inclusiv de modul în care compania îi etichetează plecarea - este pensionare? O demisie? O disponibilizare?

Documentele publicea arată că Muilenburg ar putea avea dreptul la beneficii în valoare de peste 30 de milioane de dolari şi, posibil, la o plată separată de aproximativ 7 milioane de dolari. De asemenea, Muilenburg mai are 20 de milioane de dolari în acţiuni şi un pachet depensionare în valoare de peste 11 milioane de dolari.

Muilenburg, în vârstă de 55 de ani, a devenit CEO al lui Boeing, cea mai mare companie aerospaţială din lume, în 2015, după ce a îndeplinit mai multe alte funcţii executive, inclusiv director de operaţiuni şi CEO al diviziei spaţiale, de apărare şi securitate, pe parcursul celor 34 de ani ce carieră la Boeing. .

Ieşirea sa din companie lasă un Boeing marcat de întârzieri şi scandaluri, inclusiv două accidente fatale şi numeroase probleme cu avionul 737 Max.

Modelul 737 Max, care a fost cel mai bine vândut avion comercial al companiei, a fost menţinut sol la nivel mondial în martie 2019, după cele două prăbuşiri în care au pierit 346 de persoane. Avionul încă nu a revenit la zbor, în ciuda eforturilor Boeing.

Consiliul de administraţie al companiei a stabilit că „a fost necesară o schimbare de conducere pentru a restabili încrederea în compania care merge mai departe, deoarece lucrează pentru repararea relaţiilor cu autorităţile de reglementare, clienţii şi toate celelalte părţi interesate”, a spus compania.

Directorul financiar al lui Boeing va acţiona în funcţia de CEO interimar până când David Calhoun, în prezent preşedintele consiliului de administraţie va prelua funcţia de director general, la 13 ianuarie 2020.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boeing,
conducere,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.