Director de la APIA Satu Mare, reţinut după ce a fost prins când lua mită 3.000 de euro

Postat la 25 noiembrie 2013 57 afişări

Procurorii DNA l-au reţinut pe Viorel Pintea, director la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, după ce l-au prins în flagrant când lua mită 3.000 de euro pentru a nu dispune controale la culturile de viţă-de-vie ale unui fermier care luase fonduri europene.

Director de la APIA Satu Mare, reţinut după ce a fost prins când lua mită 3.000 de euro

 Viorel Pintea, director la APIA Satu Mare, este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea pentru luare de mită în formă continuată, arată DNA luni, într-un comunicat de presă.

Potrivit anchetatorilor, în lunile martie şi mai  2012, Viorel Pintea, în calitate de director la APIA Satu Mare, a cerut de la un fermier, denunţător în cauză, 2.500 de euro şi, respectiv, 5.000 euro, "pentru a nu dispune controale în legătură cu activităţile agricole desfăşurate de acesta, respectiv la culturile de viţă-de-vie pe care fermierul  le deţinea în judeţul Satu Mare şi pentru care a accesat fonduri europene substanţiale".

Din sumelor cerute, Viorel Pintea ar fi primit de la fermier 2.500 de euro şi 3.000 de lei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/director-de-la-apia-satu-mare-retinut-dupa-ce-a-fost-prins-cand-lua-mita-3-000-de-euro-11719324
11719324
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.