13 cu ghinion pentru JP Morgan

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 24 noiembrie 2013 45 afişări

Departamentul Justiţiei din SUA a finalizat decizia privind aplicarea unei amenzi record - 13 mld. dolari - băncii JP Morgan, pentru practicile nocive în vânzarea de obligaţiuni garantate prin ipoteci în perioada premergătoare crizei financiare.

13 cu ghinion pentru JP Morgan

Amenda, cea mai mare aplicată vreodată unei companii, reprezintă o victorie colosală a guvernului, scrie Washington Post, după ani de reproşuri că statul nu îndrăzneşte să se lupte cu un Wall Street vinovat de criză. Înţelegerea încheiată de JP Morgan cu justiţia protejează banca de noi anchete privind felul cum a vândut obligaţiuni către investitori, dar nu fereşte banca şi pe directorii ei de riscul unor procese penale pentru fraudă.

O parte din amendă (4 mld. euro) va subvenţiona direct proprietarii de locuinţe care nu mai reuşesc să-şi achite ipotecile.

JPMorgan a înregistrat în trimestrul al treilea o pierdere de 380 de milioane de dolari, de la un profit de 5,7 miliarde de dolari în perioada corespunzătoare a anului trecut, din cauza unor cheltuieli foarte mari pentru litigii. Banca a cheltuit, începând din 2010, 8 miliarde de dolari pentru acoperirea costurilor din litigii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/13-cu-ghinion-pentru-jp-morgan-11718202
11718202
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.