Preţul petrolului, în scădere puternică după încheierea acordului privind programul nuclear iranian

Postat la 25 noiembrie 2013 46 afişări

Preţul petrolului Brent a scăzut luni cu până la 2,7%, la 108,5 dolari pe baril, cea mai abruptă creştere din ultimele trei săptămâni, după încheierea acordului privind limitarea programului nuclear iranian şi relaxarea sancţiunilor economice asupra ţării.

Preţul petrolului, în scădere puternică după încheierea acordului privind programul nuclear iranian

 Preţul petrolului Brent cu livrare în ianuarie a coborât cu până la 3 dolari, după ce a urcat vineri cu 97 de cenţi şi a încheiat săptămâna trecută la 111,05 dolari pe baril, transmite Bloomberg.

Cotaţia ţiţeiului WTI, de referinţă pe piaţa SUA, a scăzut cu până la 1,6%, respectiv 1,55 dolari, la 93,29 dolari pe baril.

Iranul şi marile puteri - SUA, Marea Britanie, Germania, Franţa, Rusia şi China - au încheiat în weekend, la Geneva, un acord care limitează programul nuclear iranian şi prevede relaxarea sancţiunilor economice asupra ţării, deblocând parţial exporturile de petrol.

Cotaţia Brent, de referinţă pentru jumătate din volumul de petrol tranzacţionat la nivel mondial, reacţionează puternic la evoluţiile din dosarul nuclear al Iranului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pretul-petrolului-in-scadere-puternica-dupa-incheierea-acordului-privind-programul-nuclear-iranian-11719282
11719282
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.