Directoarea Organizaţiei mondiale a sănătăţii: Evoluţia virusului gripei aviare nu poate fi estimată

Postat la 21 mai 2013 32 afişări

Nu este posibil să se estimeze evoluţia gripei aviare care s-a declanşat în China, a apreciat luni directoarea generală a OMS, Margaret Chan.

Directoarea Organizaţiei mondiale a sănătăţii: Evoluţia virusului gripei aviare nu poate fi estimată

 "Nimeni nu poate prezice care va fi evoluţia acestei crize", a declarat aceasta la Geneva în deschiderea Adunării mondiale a sănătăţii, subliniind totuşi că "în prezent transmiterea de la om la om a virusului este neglijabilă". "Virusurile gripei aviare suferă mutaţii constant", a amintit ea.

Aproximativ 3.000 de delegaţi din 194 de state membre ale Organizaţiei mondiale a sănătăţii (OMS) asistă la reuniunea anuală, care are loc la Geneva până la 28 mai.

Chan a mulţumit Chinei pentru colaborarea sa strânsă cu OMS precum şi pentru supravegherea a mii de persoane care intră în contact cu pacienţii, dintre care sute de angajaţi medicali.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/directoarea-organizatiei-mondiale-a-sanatatii-evolutia-virusului-gripei-aviare-nu-poate-fi-estimata-10891384
10891384
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.