Direct One preia controlul Netcity

Postat la 01 septembrie 2016 195 afişări

Direct One preia controlul Netcity

Direct One S.A. va prelua controlul asupra Netcity Telecom, operatorul reţelei subterane pentru fibră optică a Municipiului Bucureşti, în urma acordului semnat cu UTI Netcity Investment BV şi UTI Grup SA, companiile care deţin 100% din acţiunile operatorului. Tranzacţia presupune achiziţia pachetului integral de acţiuni de către Direct One S.A., furnizor independent şi neutru de infrastructură de fibră optică pentru telecomunicaţii, controlat de antreprenorii români Teofil Mureşan si Simion Mureşan. Direct One operează o reţea aeriană naţională de fibră optică în lungime de peste 5500 km şi care asigură exclusiv conexiuni între oraşe. Finalizarea tranzacţiei urmează etapele legale şi face obiectul aprobării Consiliului Concurenţei.

“Suntem entuziasmaţi de perspectiva achiziţiei Netcity care permite unei companii 100% româneşti să se extindă pe piaţa locală a infrastructurii de telecomunicaţii, dorinţa noastră fiind să servim nevoile tuturor operatorilor telecom într-un mod echidistant şi transparent. Sperăm de asemenea că vom putea extinde reţeaua existentă în condiţii de fezabilitate economică, cu respectarea legislaţiei aplicabile”, a declarat Marian Pantazescu, Preşedintele Consiliului de Administraţie Direct One.

Netcity Telecom este operatorul reţelei „Netcity”, fiind responsabil cu proiectarea, realizarea şi operarea acesteia, în baza unui contract de concesiune semnat în 2008 cu Primăria Municipiului Bucureşti pe o perioadă de 49 de ani. Reţeaua suport de infrastructură pentru fibră optică are în prezent o lungime de aproximativ 1000 km, fiind pusă la dispoziţia operatorilor de telecomunicaţii care oferă servicii pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.