Scrisoarea Apple către clienţii din Europa, după ce Uniunea Europeană a pornit la război împotriva gigantului american

Postat la 31 august 2016 814 afişări

Apple a fost obligată de Comisia Europeană să plătească Irlandei taxe suplimentare de 13 miliarde de euro, după ce gigantul american s-a bucurat de 25 de ani de susţinere ilegală din Irlanda care a afectat puternic competiţia în Europa, informează Ziarul Financiar, citând Financial Times.

Scrisoarea Apple către clienţii din Europa, după ce Uniunea Europeană a pornit la război împotriva gigantului american

 Taxa imensă pentru taxele restante, la care trebuie adăugate şi dobânzile, este la capătul extrem al speculaţiilor. Taxa a ridicat ştacheta pentru companiile din SUA care fac afaceri în Europa, autorităţile din Bruxelles luând atitudine şi ţintind la firmele din Siliocon Valley.

Vedeţi mai jos scrisoarea integrală trimisă de Tim Cook, CEO Apple, către clienţii din Europa:

„În urmă cu 36 de ani, cu mult înainte de lansarea pe piaţă a iPhone, iPod sau chiar Mac, Steve Jobs a iniţiat primele operaţiuni în Europa. La acea vreme, reprezentanţii companiei ştiau că pentru a servi clienţii din Europa au nevoie de o bază aici. Aşa că în octombrie 1980, Apple a deschis o fabrică în Cork, Irlanda, cu 60 de angajaţi.

Atunci Cork se confrunta cu o rată mare a şomajului şi cu investiţii în economie foarte scăzute. Însă liderii Apple au văzut o comunitate plină de talent şi au crezut în creşterea companiei dacă aceasta era suficient de norocoasă pentru a reuşi.

Am operat constant în Cork de atunci, chiar dacă am mai trecut prin perioade de incertitudine în ceea ce priveşte businessul nostru, iar astăzi avem aproape 6.000 de angajaţi în Irlanda. Marea majoritate se află tot în Cork, inclusiv oameni din primii angajaţi, care au acum funcţii printre cele mai diverse, în toate unităţie.

Nenumărate companii multinaţionale au urmat iniţiativa Apple de a investi în Cork, iar astăzi economia locală este mai puternică decât niciodată.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.