Dinamică liniară pentru Bursa de la Bucureşti în şedinţa de miercuri. TTS creşte cu 4,3% pe tranzacţii de 1,9 mil. lei. Electrica, cea mai lichidă acţiune, 9,8 mil. lei

Autor: Tibi Oprea Postat la 13 martie 2024 23 afişări

Dinamică liniară pentru Bursa de la Bucureşti în şedinţa de miercuri. TTS creşte cu 4,3% pe tranzacţii de 1,9 mil. lei. Electrica, cea mai lichidă acţiune, 9,8 mil. lei

Bursa de la Bucureşti a înregistrat o scădere de 0,01% în şedinţa de tranzacţionare de miercuri, dinamică reflectată de indicele principal BET. Lichiditatea totală s-a ridicat la 78,3 mil. lei, iar cele mai tranzacţionate acţiuni au fost Electrica (9,8 mil. lei), Banca Transilvania (7,1 mil. lei), OMV Petrom (3 mil. lei), arată datele BVB.

Cele mai mari creşteri din prima ligă bursieră au fost înregistrate de Transport Trade Services (4,3%), Fondul Proprietatea (0,7%), OMV Petrom (0,6%), în timp ce la polul opus se află BRD (minus 1,5%), Sphera Franchise Group (minus 1,4%), MedLife (minus 1,2%) şi Purcari şi Transelectrica (minus 1%).

Cu excepţia BET şi indicelui dividendelor BET-TR, toţi ceilalţi indici au marcat creşteri uşoară, de la 0,01% (ROTX) la 0,6% (BETAeRO) şi 0,83% (BET-FI). Indicele de referinţă BET are plus 5,6% de la începutul anului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bursa,
BVB,
TTS,
Electrica,
BET

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.