Din lipsă de activitate, Consiliul Bursei şi-a demis CEO-ul. Cine a votat împotrivă

Autor: Roxana Pricop Postat la 01 aprilie 2013 19 afişări

Fără listări de companii private şi cu tot mai puţini investitori, Bursa de Valori Bucureşti, principalul operator bursier de pe piaţa locală de capital, a rămas de vineri şi fără director general.

Din lipsă de activitate, Consiliul Bursei şi-a demis CEO-ul. Cine a votat împotrivă

Fără listări de companii private şi cu tot mai puţini investitori, Bursa de Valori Bucureşti, principalul operator bursier de pe piaţa locală de capital, a rămas de vineri şi fără director general. Victor Cionga, un veteran al pieţei de capital, a fost demis de Consiliul de Administraţie al BVB pe motiv că procesul de restructurare demarat de acesta a fost prea lent. Neoficial, fostul director ar fi acuzat de cheltuieli nejustificate cu firme de avocatură şi consilieri.  Numit în funcţie în septembrie 2012, după un proces de recrutare care a durat luni bune, Cionga se apără şi susţine că restrucuarea nu se poate face „heirupist“ în doar şase luni, iar conslieriii au fost angajaţi pentru a acoperi lipsa de expertiza din bursă. El ar fi trebuit să revitalizeze o piaţă de capital care a căzut pradă crizei financiare, dezinteresului din partea companiilor private şi investitorilor, dar şi lipsei de sprijin din partea statului. „Restructurarea unei companii cum este Bursa de Valori nu se poate face heirupist. Vorbim aici nu doar de viitorul unei companii, ci şi de viaţa unor oameni, angajaţi ai acesteia. Cine îşi imaginează, mai ales în contextul economic actual, că se poate juca cu asta sărind etapele unei analize serioase dovedeşte că nu este un lider şi manager responsabil“, a declarat Victor Cionga.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
BVB,
Victor Cionga,
demitere,
ceo
/actualitate/din-lipsa-de-activitate-consiliul-bursei-si-a-demis-ceo-ul-cine-a-votat-impotriva-10703339
10703339
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.