Din 8 martie Bucureşti intră in scenariul roşu

Autor: Dorin Oancea Postat la 07 martie 2021 468 afişări

Din 8 martie Bucureşti intră in scenariul roşu

Începând cu 8 martie, în Bucureşti se închid restaurantele şi cafenelele din interiorul clădirilor, din hoteluri, pensiuni şi alte unităţi de cazare, barurile, discotecile şi cluburile, a decis Comitetul Municipiului V+Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, după creşterea ratei de incidenţă la 3,05. 

În unităţile de învăţământ activitateaa se desfăşoară cu prezentţă fiziciă pentru preşcolari şi elevii din învăţământul primar. Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi elevii din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie până la jumătate din numdăul total de elevi înmatriculaţi.

Este permisă prezenţa fizică în cazul simulărilor examenelor naţionale şi a examenelor pentru anii terminali, la evaluările naţionale şi în caul orelor remediale.

Se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, in interiorul clădirilor, precum şi in interiorul altor spaţii publice inchise, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, cu exceplia deservirii persoanelor cazate. Este permisă prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exterior, în aer liber. Trrebuie asigurate o distanţă de minim 2 metri între mese şi participarea a cel mult 6 persoane la o masă.

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.

Este interuisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi din domeniul jocurilor de noroc, cu exceplia LOTO.

Este interzisă activitatea în coinematografe, teatre, săli de concerte, inclusiv drive-in, precum şi organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Este obligatorie purtarea măştii de protecţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
capitală,
restricţii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.