Difuzarea de mesaje la radio şi TV pentru încurajarea lecturii, adoptată tacit în Camera Deputaţilor

Postat la 26 septembrie 2018 60 afişări

Camera Deputaţilor a adoptat tacit, miercuri, o propunere legislativă de modificare a legii audiovizualului, în sensul difuzării periodice la posturile radio şi de televiziune a unor transmisiuni cu caracter educativ privind importanţa şi promovarea, în spaţiul public, a cititului.

Difuzarea de mesaje la radio şi TV pentru încurajarea lecturii, adoptată tacit în Camera Deputaţilor

Potrivit proiectului, în legea audiovizualului se introduce un nou tip de comunicare. „Comunicare audiovizuală cu caracter educativ privind importanţa şi promovarea, în spaţiul public, a cititului – mesaje sonore sau în imagini, cu sau fără sunet, care sunt destinate să informeze şi să educe populaţia, cu privire la importanţa lecturii. Acestea vor fi difuzate cu titlu gratuit şi vor fi marcate ca atare”, prevede propunerea legislativă.

Potrivit legii, mesajele trebuie să respecte următoarele condiţii: „a) să informeze şi să educe populaţia în legătură cu importanţa lecturii; b) să informeze şi să educe populaţia în direcţia promovării lecturii; c) să fie difuzate cu titlu gratuit; d) să nu conţină referiri de natură comercială sau care să promoveze instituţii sau persoane”.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
difuzare,
lectura,
camera deputatilor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.