Diabet: Oamenii de ştiinţă spun că tot ce ştim despre dozele de insulină este greşit!

Postat la 02 martie 2023 138 afişări

Diabet: Oamenii de ştiinţă spun că tot ce ştim despre dozele de insulină este greşit!

Medicii ar putea fi nevoiţi să regândească tot ceea ce ştiu despre insulină şi diabet, explică un nou studiu.

Cercetătorii din Danemarca spun că este probabil ca o mare parte din doza de insulină a unui diabetic să nu funcţioneze aşa cum ar trebui.

Pur şi simplu, studiul constată că este posibil ca dozele actuale de insulină să nu fie absorbite în organismul diabeticilor aşa cum se aşteaptă.

Medicii ar putea fi nevoiţi să regândească tot ceea ce ştiu despre insulină şi diabet, explică un nou studiu. Cercetătorii din Danemarca spun că este probabil ca o mare parte din doza de insulină a unui diabetic să nu funcţioneze aşa cum ar trebui. Folosind microscopia foarte avansată a unei singure molecule, o echipă de la Universitatea din Copenhaga dezvăluie pentru prima dată că este posibil ca pacienţii cu diabet de tip 1 să ia medicamente care nu se absorb în corpul uman atât de repede pe cât au crezut oamenii de ştiinţă ani de zile. Echipa avertizează că acest lucru ar putea afecta milioane de diabetici din întreaga lume.

Autorii studiului explică faptul că insulina este un hormon produs în pancreas care reglează cantitatea de zahăr din sânge. Persoanele cu diabet au un sistem imunitar care atacă şi distruge celulele producătoare de insulină ale organului. Mulţi pacienţi cu diabet de tip 1 ştiu că există diferenţe în ceea ce priveşte durata şi rapiditatea cu care diverse doze de insulină acţionează în organismul lor. A lua prea multă sau prea puţină poate duce la complicaţii periculoase pentru sănătate.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
diabet,
oameni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.