Dezvoltatorul imobiliar belgian Atenor a semnat un contract pentru vânzarea complexului de birouri @Expo din zona Expoziţiei din Bucureşti către Adventum Group. Tranzacţia ar putea fi finalizată în T1 2023

Autor: Roxana Rosu Postat la 03 ianuarie 2023 66 afişări

Dezvoltatorul imobiliar belgian Atenor a semnat un contract pentru vânzarea complexului de birouri @Expo din zona Expoziţiei din Bucureşti către Adventum Group. Tranzacţia ar putea fi finalizată în T1 2023

Dezvoltatorul imobiliar Belgian Atenor a semnat un contract privind intenţia de vânzare complexul de birouri  @Expo din zona Expoziţiei din Bucureşti către Adventum Group.

Contractul semnat de cele două companii prevede încheierea tranzacţiei până la finalul trimestrului 1 din 2023.

Fondul de investiţii „boutique“ Adventum, condus de o echipă maghiară, dar cu sediul oficial în Malta, a cumpărat în 2021 şi birourile Hermes Business Campus din Capitală, tot de la Atenor, contra sumei de 150 mil. euro.

Complexul @Expo conţine trei clădiri de birouri cu o suprafaţă totală închiriabilă de 48.900 mp, incluzând şi spaţii de retail.

Primele două clădiri au fost finalizate în 2022, iar a treia are ca termen primul trimestru din 2023. Printre chiriaşii actuali se numără Deutsche Telekom şi GameLoft.  

”Tranzacţia va avea un impact pozitiv asupra rezultatelor financiare ale Atenor şi a poziţiei de cash. În plus, impactul ar putea fi imbunătăţit ulterior printr-un contract de închiriere a clădirii”, se arată într-un comunicat al Atenor.

Dezvoltatorul belgian a vândut în 2021 şi proiectul Dacia One către Pavăl Holding, proprietarul afacerii româneşti de bricolaj Dedeman, într-o vânzare cu un impact financiar de 50 mil. euro. Proiectul include două clădiri – una istorică de 1.500 mp şi una nouă de 13.500 mp.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
birouri,
contract,
semnare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.