Dezvoltatorii români de jocuri vor fi prezenţi pentru prima dată la Gamescom, cel mai mare târg de jocuri video din Europa

Autor: Florin Casota Postat la 18 august 2017 706 afişări

Dezvoltatorii români de jocuri, prin sprijinul RGDA (Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri din România), se vor alătura târgului Gamescom 2017 din Köln, uniţi pentru prima dată într-un pavilion naţional.

Dezvoltatorii români de jocuri vor fi prezenţi pentru prima dată la Gamescom, cel mai mare târg de jocuri video din Europa

Nouă dezvoltatori români işi vor prezenta produsele şi serviciile comunităţii internaţionale de dezvoltatori iar publicul larg va avea ocazia de a experimenta 10 jocuri dezvoltate de aceştia. Jocurile româneşti vor fi prezentate în zona de divertisment din sala 10.1 Aripa D NR 061 iar pavilionul românesc de business poate fi găsit în sala 4.1, F-013.

“Industria locală de game development participă pentru prima oară cu un pavilion naţional la cel mai mare târg din lume dedicat jocurilor video şi asta nu este decât o încununare a eforturilor colective depuse de RGDA, Ministerul Mediului de Afaceri şi Antreprenoriat şi nu în ultimul rând de studiourile participante ce au avut curajul să se aventureze în acest episod pilot alături de noi. Pe lângă beneficiile pe care le va aduce studiourilor participante, pavilionul naţional în zona B2C dar şi B2B va pune, alături de conferinţa Dev.Play, ce va avea loc în septembrie la Bucureşti, industria locală pe harta internaţională”, menţionează Andreea Per, Director Executiv în cadrul RGDA.

Lista completă a companiilor româneşti prezente la Gamescom:

1. Killhouse Studios lansează la Gamescom continuarea jocului de strategie Door Kickers (zona de divertisment)

2. Rikodu Studios prezintă pentru prima dată Second Hand: Frankie’s Revenge, un joc multiplayer cooperativ rapid, care se va lansa în 2018 (zona de divertisment)

3. Holotech Studios prezintă FaceRig, platforma de animaţie facială în timp real (zona de divertisment)

4. White Pond Games prezintă pentru prima dată Urban Strife, un joc tactic turn-based care va fi lansat în 2018 (zona de divertisment)

5. Carbon Incubator, un incubator de jocuri din Europa de Est, prezintă câteva titluri, printre care: Gray Dawn – un joc de groază şi aventură pentru PC care se va lansa în Q1 2018; Marble Land – un joc tip puzzle pentru VR care se va lansa în Q4 2018; Rumble League – un joc competitiv de strategie pentru mobil, care se va lansa în 2018 (zona de divertisment)

6. Angry Mob Games prezintă jocul multiplayer de luptă Brawlout (zona de divertisment)

7. Critique Gaming prezintă Interrogation, un joc narativ de investigaţii (zona business)

8. Alien Pixel prezintă Unbound, un joc de tip puzzle 2D (zona business)

9. Amber oferă servicii premium de creaţie şi dezvoltare pentru clienţii din industria de gaming (zona business)

Târgul internaţional Gamescom are loc la Köln în perioada 22-26 august.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.