Dezvoltarea zonei Midia, afectată de taxarea companiilor din energie

Postat la 02 februarie 2019 23 afişări

Noile taxe impuse companiilor din energie fac dificilă decizia privind dezvoltarea perimetrului Midia pentru Black Sea Oil & Gas, compania care deţine concesiunea din Marea Neagră şi care a primit rde la Ministerul Enegiei actul de autorizare pentru efectuarea lucrărilor offshore, relatează Reuters.

Dezvoltarea zonei Midia, afectată de taxarea companiilor din energie

Compania, controlată de fondul de investiţii Carlyle Group LP, a descoperit două sonde care ar putea furniza 10 de miliarde de metri cubi de gaze naturale. Producţia ar putea începe în 2020, dar o decizie finală în privinţa investiţiei nu a fost luată.

OUG 114/ 2018 impune o taxă de 2% din veniturile companiilor din energie şi plafonează preţurile gazelor.

„Impactul acestor schimbări legislative asupra planurilor noastre de investiţii este extrem de negativ. Capacitatea de a lua o decizie finală este afect”, a declarat Reuters Mark Beacom, directorul executiv al Black Sea Oil & Gas.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
decizie,
companie,
companii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.