Dezastrul FTX se intensifică: Guvernul din Bahamas l-a atacat pe noul şef al companiei pentru declaraţiile făcute în cadrul procedurilor de faliment din SUA

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 28 noiembrie 2022 209 afişări

Dezastrul FTX se intensifică: Guvernul din Bahamas l-a atacat pe noul şef al companiei pentru declaraţiile făcute în cadrul procedurilor de faliment din SUA

Guvernul din Bahamas l-a atacat pe responsabilul cu restructurarea bursei de criptomonede FTX, cea mai recentă acţiune într-o luptă din ce în ce mai aprigă pentru ceea ce a mai rămas din imperiul prăbuşit al lui Sam Bankman-Fried, a raportat Bloomberg.

Procurorul general al Bahamas, Ryan Pinder, a declarat duminică că recentele declaraţii făcute în cadrul procedurilor de faliment din SUA de către John J. Ray III au fost "regretabile" şi au denaturat acţiunile întreprinse de către autoritatea naţională de supraveghere a valorilor mobiliare. Ray, un expert în redresare şi restructurare, este, de asemenea, directorul general al FTX.

"Este posibil ca perspectiva unor onorarii de milioane de dolari pentru avocaţi şi consultanţi să fie la originea atât a strategiei lor juridice, cât şi a declaraţiilor netemperate", a declarat Pinder, care este şi senator, într-o adresă video. "În orice caz, îndemnăm la prudenţă şi acurateţe în toate declaraţiile viitoare", a adăugat el.

Tensiunile au crescut după ce mai mult de 100 de companii FTX au declarat faliment în SUA la 11 noiembrie. O sursă majoră de conflict a fost iniţiativa autorităţii de reglementare din Bahamas de a confisca activele digitale ale unităţii locale FTX.

Avocaţii bursei de criptomonede l-au acuzat pe Bankman-Fried că a subminat eforturile de reorganizare prin "tweet-uri neîncetate şi perturbatoare". De asemenea, aceştia au adus în discuţie sugestia că s-a ordonat ca unele active ale FTX să fie transferate guvernului din Bahamas după declararea falimentului.

Căderea FTX s-a răspândit pe toate pieţele criptografice, punând sub reflector Bahamasul şi industria sa criptografică în plină dezvoltare. Naţiunea insulară şi-a apărat cu fermitate efortul de a atrage firme de active digitale şi a insistat că nu va înceta să facă acest lucru.

"Nu ne cerem scuze pentru ambiţia ca cetăţenii noştri să fie în fruntea acestui sector inovator şi interesant", a declarat Pinder. "Bahamas îşi susţine decizia de a reglementa activele digitale şi afacerile conexe. Susţinem calitatea reglementărilor care există."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
declaratii,
guvern,
bahamas,
faliment,
atac,
ftx,
crypto

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.