Continuă declinul pentru Uber. Compania întâmpină tot mai multe probleme: lasă fără loc de munca mii de oameni şi inchide zeci de birouri

Autor: Ioana Matei Postat la 19 mai 2020 493 afişări

Continuă declinul pentru Uber. Compania întâmpină tot mai multe probleme: lasă fără loc de munca mii de oameni şi inchide zeci de birouri

Uber Technologies Inc. renunţă la 3.000 de posturi  şi închide 45 de birouri din domenii precum cel al tehnologiilor de autovehicule autonome, potrivit presei internaţionale. Măsurile sunt luate de CEO-ul Dara Khosrowshahi care încearcă să menţină compania la linia de plutire în contextul pandemiei de coronavirus.

El a anunţat aceste planuri într-un e-mail trimis angajaţilor luni, cu mai puţin de două săptămâni după ce compania a anunţat că va elimina 3.700 de poziţii şi că plănuieşte să economisească mai mult de 1 miliard de dolari din cheltuielile fixe. Decizia de luni a Uber înseamnă că în doar o lună renunţă la un sfert din forţa de muncă a companiei.

Serviciul de ride sharing al Uber a înregistrat o scădere de 80% în aprilie anul acesta comparativ cu anul anterior. „Serviciul de livrări de mâncare la domiciliu, Uber Eats,  a fost un punct luminos în această criză, dar afacerile din prezent nici măcar nu se apropie de acoperirea cheltuielilor”, a declarat CEO-ul companiei în presa internaţională.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
birouri,
inchidere,
dezastru,
oameni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.