DEZASTRU NUCLEAR în Franţa. Scandal fără precedent care face ţările lumii să TREMURE. Totul s-a anunţat deja

Postat la 03 aprilie 2017 178 afişări  

DEZASTRU NUCLEAR în Franţa. Scandal fără precedent care face ţările lumii să TREMURE. Totul s-a anunţat deja
DEZASTRU NUCLEAR în Franţa. Scandal fără precedent care face...
Noi dezvăluiri întunecă şi mai mult orizontul industriei nucleare franceze în ceea ce presa locală a descris a fi un scandal fără precedent în istoria acesteia, un scandal care ştirbeşte reputaţia giganţilor Areva şi EDF, companii controlate de statul francez, şi trezeşte temeri în mai multe ţări ale lumii. 

Viitorul industriei nucleare franceze se joacă, probabil, la uzina de forjare Creusot Forge a Areva, după cum scrie Le Monde. Din 2015 unitatea face obiectul unui audit aprofundat executat de Areva, EDF, de Autoritatea de Siguranţă Nucleară (Autorité de sûreté nucléaire - ASN) şi de experţi independenţi veniţi din SUA, Canada, Marea Britanie, China şi Finlanda. Obiectivul lor este de a se asigura că această verigă esenţială pentru lanţul nuclear francez respectă toate standardele interna ţionale. Uzina de forjare de la Creusot a furnizat timp de mai mulţi ani piese neconforme cu regle mentările mai multor centrale nucleare. Cu astfel de componente sunt dotate 17 reactoare nucleare din SUA. La centrala  Flamanville din Franţa, unde ar trebui să intre curând în funcţiune un reactor dotat cu echipamente furnizate de Creusot, a avut loc o explozie la începutul lunii februarie. Docu mente noi, obţinute de France Inter, şi mai multe mărturii arată că Areva şi EDF au fost alertate de ASN încă din 2005 că la această unitate sunt nereguli, dar au preferat să continue acolo producţia de echipamente sensibile.

Producţia comercială la Creusot este oprită din 2016 după ce ASN a descoperit nereguli de fabricaţie şi documentaţie falsă, notează Reu ters. Din cauza acestor probleme au fost suspendate lucrările la două reac toare ale EDF. În prima dintr-o serie de scrisori publicate de ASN, datată 12 decem brie 2005 şi adresată către EDF, sunt menţionate nereguli de fabricare la uzina de forjare despre care instituţia spunea că pun sub semnul îndoielii calitatea pro ducţiei.

De asemenea, ASN îndemna EDF să monitorizeze cu atenţie regulile de siguranţă de acolo. Publicarea scrisorilor ur mează unei anchete a France Inter în care se arată că EDF şi furnizorul său Areva au permis Creusot să fabrice baza şi învelişul vasului reactorului de la Flamanville în pofida avertis mentelor ASN.

Au urmat mai multe avertis mente, dar uzina a continuat să producă echipamentele, care au fost instalate pe reactor în 2014. În 2015, Areva a descoperit că există proble me cu concentraţii excesive de car bon în componente. Astfel de con centraţii pot slăbi oţelul. La cererea ASN, Areva a lansat un audit la uzi na de forjare în ale cărei con cluzii, publicate în 2016, se arată că „au fost găsite anomalii, în curs de caracte rizare, în procesul de fa bricaţie“.

Compania asigura că „anomaliile reflectă acţiuni din trecut şi că origanizarea şi modurile de funcţionare nu mai permit în prezent astfel de anomalii“.

Problemele ar preceda achiziţia fabricii de câtre Areva în 2006. Din 2010, situaţia s-ar fi îmbunătăţit , potrivit masajelor către public ale Areva. France Info notează că între 2003 şi 2006 „mulţi executivi au părăsit uzina, ca  aceasta este slab întreţinută şi pierde oameni pricepuţi“. Mai mulţi salariaţi au explicat că „procedurile de verificare a calităţii nu sunt acelea aplicate de obicei în industria nucleară“. France Info vorbeşte de o cultură a neglijenţei la Creusot.

EDF a ales Areva pentru reactorul de la Flamanville în 2007, argumentând că doar această compania poate respecta condiţiile tehnice.

Reactorul ar fi trebuit finalizat anul viitor, iar ASN trebuie să stabilească dacă acesta poate funcţiona în siguranţă în pofida punctelor slabe. Permisiunea pentru costruirea reactorului de generaţia a treia de la Flamanville a fost dată în aprilie 2004 de guvernul Raffarin. Le Parisien scrie, citând un raport din mai 2016, că piese neconforme fabricate la Creusot au fost livrate în întreaga industrie nucleară. Spre exemplu, un generator de vapori instalat la Fessenheim, în Alsacia, în 2012 este prea scurt.

În SUA, Comisia de Reglementare din sectorul Nuclear a identificat 17 reactoare care au echipamente produse la Creusot.

Fabrica este o piesă a istoriei siderurgiei franceze. Funcţionând din secolul al XVIII-lea, Creusot a fabricat sute de piese care începând cu anii 1960 sunt dotate centrale nucleare din toată lumea.

 

fii la curent cu cele mai noi analize de business

Urmareste BM pe Facebook

Am mai scris despre:
scandal,
nuclear,
industrie,
istorie,
crestere,
franta

Citeşte pe Tetelejurnal.ro

Zece poveşti ale unor români care au reuşit. Cum au ajuns să lucreze pentru NASA, în laboratoarele de cercetare ale unor giganţi sau chiar să conducă companii de sute de milioane de dolari Zece poveşti ale unor români care au reuşit. Cum au ajuns să lucreze pentru NASA, în laboratoarele de cercetare ale unor giganţi sau chiar să conducă companii de sute de milioane de dolari

Sunt câteva mii sau poate chiar zeci de mii. Din China în SUA şi din Dubai la Varşovia. Predau la universităţi de top din lume, lucrează pentru NASA sau în laboratoarele de cercetare ale unor giganţi. Sunt antreprenori care au pus bazelor unor start-up-uri peste hotare. Sau sunt executivi care conduc businessuri regionale sau globale de top, cu afaceri de zeci şi chiar sute de milioane de euro. Sunt cei care fac cinste României.

vezi continuarea
ZF.ro
(P) Cum mai stai cu matematica? (P) Cum mai stai cu matematica?
Cum să le dai aşa ceva? O problemă de clasa a 3a i-a băgat în ceaţă pe 90% dintre adulţii care citesc întrebarea. Tu ce înţelegi din asta
ONE.ro
Maurice Munteanu, reacţie dură la adresa referendumului. ”Când aţi văzut ultima dată doi bărbaţi sărutându-se pe stradă?” Maurice Munteanu, reacţie dură la adresa referendumului. ”Când aţi văzut ultima dată doi bărbaţi sărutându-se pe stradă?”
Iulia Albu, despre rochia purtată de Diana Dumitrescu în ziua nunţii. ”Îi place ceapa cu slănină”
Dezvăluire şocantă pentru Al Bano şi Romina Power! Ce s-a întâmplat cu fiica lor, dispărută în urmă cu 22 de ani
Descopera.ro
SECRETUL ascuns până acum din Transfăgărăşan, ''drumul dintre nori'', unul dintre cele mai frumoase din România - FOTO SECRETUL ascuns până acum din Transfăgărăşan, ''drumul dintre nori'', unul dintre cele mai frumoase din România - FOTO
Excavarea ruinelor unui templu egiptean a scos la iveală o DESCOPERIRE FASCINANTĂ! A stat ascunsă peste 2.000 de ani
Povestea INCREDIBILĂ a adevăratului ''Tarzan'', fiul unei prinţese din Rusia, care s-a retras în sălbăticie în urmă cu 60 de ani
Go4it.ro
Telefonul HUAWEI de top care promite să DISTRUGĂ noile iPhone XS în performanţă şi vânzări Telefonul HUAWEI de top care promite să DISTRUGĂ noile iPhone XS în performanţă şi vânzări
MÂINE se lansează cel mai PUTERNIC telefon din lume. Cu aşa preţ, era de aşteptat să nu dezamăgească
S-a întâmplat DIN NOU. Un Galaxy NOTE9 a explodat!
Csid.ro
Cătina, ginseng românesc: beneficii VIDEO Cătina, ginseng românesc: beneficii VIDEO
Dislipidemie: cauze şi tratament
Reguli pentru o slăbire corectă şi definitivă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.