Dezastru în sistemul bancar: încă 90 de sucursale închise. Ce se întâmplă cu clienţii

Postat la 30 noiembrie 2016 6136 afişări

Dezastru în sistemul bancar: încă 90 de sucursale închise. Ce se întâmplă cu clienţii

Restructurarea sistemului bancar a continuat în primele nouă luni din 2016, 90 de sucursale şi agenţii bancare fiind închise şi 132 de salariaţi plecând din sistem, potrivit datelor transmise de Banca Naţională.

Însă, ritmul de restructurare a încetinit în acest an după ce pe parcursul anului 2015 circa 1.800 de angajaţi au părăsit sistemul bancar şi reţeaua teritorială s-a ajustat cu aproape 400 de unităţi.

La sfârşitul lunii septem­brie erau 55.796 de salariaţi la ni­velul întregului sistem ban­car, iar numărul sucursalelor şi agenţiilor bancare a coborât spre 4.800.

Comparativ cu anul 2008, se observă că mai mult de un sfert din numărul de unităţi ban­care au dispărut după iz­buc­nirea crizei economice şi peste o cincime din numărul de angajaţi au ieşit din sistem.

În trimestrul al treilea băncile au continuat să închi­dă unităţi teritoriale, numărul de sucursale şi agenţii dimi­nu­ân­du-se cu 38, însă bancherii au dat din nou drumul la an­gajări, numărul de salariaţi crescând în trei luni cu 71 de persoane.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.