Dexia, banca europeana care a primit cel mai mare ajutor financiar din SUA

Postat la 06 aprilie 2011 14 afişări

Banca franco-belgiana Dexia a primit cel mai mare ajutor financiar de la de la Rezerva Federala a SUA (Fed) in timpul crizei financiare, scrie Bloomberg, citand note ale autoritatii bancare din SUA publicate saptamana trecuta.

Dexia a accesat sub forma de imprumut 37 de miliarde de dolari de la Fed, si alte 381 de miliarde de dolari de la autoritatile belgiene si franceze, conform Bloomberg.

Mai multe banci europene au primit imprumuturi de urgenta de zeci de miliarde de dolari de la Rezerva Federala a SUA (Fed) in timpul crizei financiare, ceea ce subliniaza rolul esential pe care banca centrala americana l-a avut in prevenirea colapsului sistemului bancar mondial, scrie tot miercuri Reuters.

In septembrie 2008, colapsul bancii americane Lehman Brothers a provocat unde de soc in intregul sistem financiar mondial, afectand economia globala si fortand banci din intreaga lume sa caute ajutor de urgenta.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Dexia,
banca europeana,
ajutor financiar,
SUA
/actualitate/dexia-banca-europeana-care-a-primit-cel-mai-mare-ajutor-financiar-din-sua-8135232
8135232
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.