Deutsche Telekom vinde T-Mobile USA cu 39 mld. dolari catre AT&T

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 21 martie 2011 18 afişări

Compania germana cu operatiuni indirecte si pe piata din Romania a semnat vanzarea diviziei T-Mobile din SUA catre operatorul AT&T pentru 39 de miliarde de dolari, din care 25 de miliarde bani lichizi, iar restul sub forma de actiuni.

O parte din suma incasata din tranzactie va fi folosita pentru acoperirea unor datorii de 18,4 de miliarde de dolari (13 miliarde de euro), dar si pentru expansiunea Deutsche Telekom in Europa.

Rene Obermann, directorul executiv al companiei, ia in calcul posibilitatile de mai multa vreme, o varianta pusa in discutie fiind la un moment dat o tranzactie cu Sprint Nextel.

"Fara operatiunile din SUA, Deutsche Telekom devine doar un jucator european. Intrebarea este daca se uita la achizitii in alte colturi ale lumii", spune Mark Newman, director de cercetare la Informa Telecoms & Media. Aproape 80% din afacerile operatorului genrman provin din Europa.

Consiile directoare ale celor doua companii implicate au aprobat deja tranzactia care ramane acum sa fie aprobata si de autoritatie concurentei. Deutsche Telekom va primi 25 de miliarde de dolari sub forma de bani lichizi si o patricipatie de 8% in cadrul AT&T, urmand sa aiba un reprezentant in consiliul de administratie al companiei americane.

AT&T, al al doilea cel mai mare operator de telecomunicatii din SUA, va adauga in baza 34 de milioane de clienti noi, depasind astfel Verizon Wireless.

Tranzactia este considerata cea mai mare din industria mobila din 2004 incoace, cand Sprint a fuzionat cu Nextel Communications, si a sasea cea mai mare din industria telefoniei mobile din istorie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Deutsche Telekom,
T-Mobile,
AT&T
/actualitate/deutsche-telekom-vinde-t-mobile-usa-cu-39-mld-dolari-catre-at-t-8081422
8081422
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.