Deutsche Bank reuşeşte să evite prăbuşirea fondului Archegos: Cea mai mare bancă din Germania raportează cele mai bune rezultate din ultimii 7 ani. Profitul înainte de taxe creşte cu 134%

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 28 aprilie 2021 20 afişări

Deutsche Bank reuşeşte să evite prăbuşirea fondului Archegos: Cea mai mare bancă din Germania raportează cele mai bune rezultate din ultimii 7 ani. Profitul înainte de taxe creşte cu 134%

Deutsche Bank a raportat miercuri un profit de 908 milioane de euro în primul trimestru, rezultat alimentat de o performanţă puternică a diviziei de investiţii, conform CNBC.

Grupul german a depăşit cu mult aşteptările analiştilor intervievaţi de Refinitiv de 642,95 milioane de euro şi a prezentat o îmbunătăţire majoră faţă de profitul înregistrat în T4/2020 – 51 de milioane de euro.

Per total, veniturile nete din perioada ianuarie-martie au ajuns la 7,2 miliarde de euro, peste suma din aceeaşi perioadă a anului trecut, 6,35 miliarde de euro.

Cea mai mare bancă din Germania a urmat astfel paşii rivalilor de pe Wall Street, în condiţiile în care Goldman Sachs, JPMorgan şi Morgan Stanley au zdrobit în ultimele săptămâni estimările pentru T1.

Veniturile diviziei de investiţii din cadrul Deutsche au crescut cu 3,1 miliarde de euro, plus 32% prin comparaţie cu anul trecut, în timp ce profitul înainte de taxe a crescut cu 134% la 1,5 miliarde de euro.

Grupul cu sediul în Frankfurt a reuşit să evite efectele generate de prăbuşirea fondului Archegos Capital, care a provocat pierderi de 10 miliarde de dolari la nivel mondial, UBS şi Credit Suisse suferind pierderi masive (774 de milioane şi, respectiv, 4,7 miliarde de dolari) în primul trimestru.

În ultimii doi ani, banca a realizat o restructurare în masă a business-urilor pe care le deţine, costurile cântărind greu asupra câştigurilor şi ofertei de credite. Însă Deutsche a reuşit să se reîntoarcă pe plus în 2020, cu un profit net de 113 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deutsche bank,
banca,
crestere,
profit,
germania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.