Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, continuă seria de concedieri şi anunţă închiderea a una din cinci sucursale de pe teritoriul ţării

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 22 septembrie 2020 91 afişări

Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, continuă seria de concedieri şi anunţă închiderea a una din cinci sucursale de pe teritoriul ţării

Deutsche Bank plănuieşte să închidă una din cinci sucursale din Germania pe măsură ce banca reduce din costuri şi continuă să valorifice schimbarea comportamentală a clienţilor în timpul pandemiei de coronavirus, potrivit Reuters.

Philipp Gossow, care conduce divizia de retail bancar din Germania, a declarat că reducerea sucursalelor – de la 500 la 400 – va fi efectuată „cât mai repede cu putinţă” în majoritatea locaţiilor urbane.

Rivalul băncii cu sediul în Frankfurt, Commerzbank, a anunţat recent că va închide 200 din cele 1.000 de sucursale de pe teritoriul Germaniei şi va tăia aproximativ 10.000 de locuri de muncă.

„Coronavirusul a continuat să schimbe solicitările pentru servicii de consultanţă şi operaţiunile sucursalelor. Până şi clienţii care nu erau familiarizaţi cu banking-ul online fac în prezent multe tranzacţii bancare de acasă prin intermediul computerului sau iPad-ului”, spune Gossow.

Un anumit procent inclus în concedierile impuse de pandemie face parte din planul anunţat în 2019 prin care banca intenţiona să dea afară aproximativ 18.000 de angajaţi, scrie thelocal.de. Deutsche a avut un traseu complicat în ultimii ani din cauza unei serii de scandaluri şi se află în prezent în plin proces de restructurare.

În perioada aprilie-iunie, banca a raportat pierderi nete de 77 de milioane de euro. Economia Germaniei s-a redus cu 10,1% în aceeaşi perioadă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
deutsche bank,
inchidere,
reducere,
costuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.