Deşi UE a interzis zborurile companiilor aeriene ruseşti, turiştii ruşi aleg să îşi conduc maşinile de lux în Finlanda, de unde îşi pot începe vacanţele europene

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 24 august 2022 121 afişări

Deşi UE a interzis zborurile companiilor aeriene ruseşti, turiştii ruşi aleg să îşi conduc maşinile de lux în Finlanda, de unde îşi pot începe vacanţele europene

Uniunea Europeană a interzis zborurile ruseşti din cauza războiului generat de Moscova în Ucraina, dar călătorii ruşi continuă să viziteze ţările din bloc, scrie Business Insider.

Turiştii ruşi au putut să călătorească către diferite ţări din UE urmând rute întortocheate către destinaţiile lor – sau, dacă locaţiile le permit, pur şi simplu conducând peste graniţa de nord-vest a ţării până în Finlanda şi îndreptându-se către aeroportul internaţional Helsinki-Vantaa.

De la interzicerea zborurilor ruseşti în UE, Finlanda a devenit un centru cheie de tranzit pentru turiştii ruşi: „Aeroportul din Helsinki se bucură de mult turism rusesc în acest moment”, a declarat ministrul finlandez de externe Pekka Haavisto pentru AFP.

Finlanda plănuieşte să limiteze vizele turistice ruseşti de la 1 septembrie, potrivit Ministerului de Externe al ţării. Cu toate acestea, ruşii pot intra în continuare în Finlanda cu vizele emise de alte ţări UE din regiunea Schengen fără graniţe. În prezent, două treimi dintre turiştii ruşi trec în Finlanda cu vize eliberate de alte ţări UE, a declarat un poliţist de frontieră finlandez pentru AFP.

Miniştrii de externe ai UE urmează să discute săptămâna viitoare o interdicţie a vizelor la nivel regional pentru cetăţenii ruşi, dar nu toate statele membre susţin ideea, deoarece printre turişti ar putea exista şi persoane care vor să fugă de regimul preşedintelui Vladimir Putin.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.