DEROGARI

Postat la 21 februarie 2006 1 afişăre

Doar 13% dintre germani sunt de acord ca est-europenilor sa li se permita sa isi ofere serviciile la "pret redus". Ei se plang, bunaoara, ca mai multe firme poloneze care au obtinut dreptul de a oferi servicii in UE si-au adus proprii angajati sa lucreze in abatoarele germane pentru salarii de 6-7 euro pe ora, fata de 12-16 cat castiga germanii.

Doar 13% dintre germani sunt de acord ca est-europenilor sa li se permita sa isi ofere serviciile la "pret redus". Ei se plang, bunaoara, ca mai multe firme poloneze care au obtinut dreptul de a oferi servicii in UE si-au adus proprii angajati sa lucreze in abatoarele germane pentru salarii de 6-7 euro pe ora, fata de 12-16 cat castiga germanii. Au fost ocupate astfel in jur de 20.000 de locuri de munca.

In Tratatul de aderare, Germania si Austria, care se confrunta cu o situatie asemanatoare, au obtinut dreptul de a aplica masuri nationale suplimentare pentru anumite sectoare de servicii. Iata care este lista acestor sectoare:

GERMANIA: Constructiile, inclusiv ramuri conexe, activitati de curatare a cladirilor, alte servicii;

AUSTRIA: Servicii de horticultura; taierea, fasonarea si finisarea pietrei; constructii metalice si parti componente; constructii, inclusiv ramuri conexe; activitati in domeniul securitatii; activitati de curatare a cladirilor; asistenta medicala la domiciliu; activitati de asistenta sociala fara cazare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DEROGARI
/actualitate/derogari-979619
979619
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.