Deputat USR, către Dăncilă: Aţi zis că luaţi măsuri. Arătaţi că nu sunt doar declaraţii populiste

Postat la 05 august 2019 101 afişări

Preşedintele Comisiei pentru egalitate de şanse, Cristina Iurisniti, i-a transmis, luni, o scrisoare deschisă Vioricăi Dăncilă, în care îi cere să ia măsuri pentru prevenirea violenţei, în special asupra femeilor, şi să arate că promisiunile făcute nu sunt doar declaraţii populiste pentru campanie.

Deputat USR, către Dăncilă: Aţi zis că luaţi măsuri. Arătaţi că nu sunt doar declaraţii populiste

„Statul român poate şi are datoria să le asigure tuturor cetăţenilor, inclusiv cele peste 51% femei egalitatea de drepturi şi de şanse garantate constituţional, legal. Printre acestea se numără şi siguranţa persoanei şi dreptul la viaţă, iar autorităţile locale şi centrale nu se mai pot ascunde după demisii şi ţapi ispăşitori.

Fac un apel la responsabilitate din partea dumneavoastră în implementarea în instituţiile din subordine a unor programe reale de educare a personalului angajat pentru a trata cu profesionalism, conştiinciozitate şi empatie a tuturor solicitărilor fetelor şi femeilor aflate în situaţii de vulnerabilitate sau pericol. Fac un apel la celeritate din partea dumneavoastră în demararea unei colaborări reale cu societatea civilă, cu acele organizaţii care de ani de zile fac treaba statului român în ceea ce priveşte victimele violenţei de orice fel şi educaţia în spiritul egalităţii de şanse şi de gen.

Aţi menţionat de nenumărate ori că veţi lua măsurile ce se impun pentru că sunteţi femeie şi mamă. Demonstraţi că acestea nu sunt doar declaraţii populiste în pregătirea campaniei electorale ce va debuta curând şi acţionaţi aşa cum vă dictează conştiinţa de mamă şi femeie, precum şi demnitatea publică ocupată în statul român, în slujba cetăţenilor României!”, se arată în scrisoarea deschisă a preşedintelui Comisiei de egalitate de şanse, transmisă Vioricăi Dăncilă.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
declaratii,
masuri,
populism

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.