Sindicat: 20.000 de deţinuţi - criminali, violatori, hoţi - au beneficiat de graţiere mascată

Postat la 05 august 2019 115 afişări

Sindicatele din penitenciare avertizează ministerul Justiţiei, după proiectul referitor la actualizarea normei de hrană a deţinuţilor,că şi obligaţiile legale faţă de justiţiabili, victimele infracţiunilor şi personalul din justiţie trebuie respectate, amintind de graţierea mascată.

Sindicat: 20.000 de deţinuţi - criminali, violatori, hoţi - au beneficiat de graţiere mascată

"Salutăm faptul că Ministerul Justiţiei este foarte atent la respectarea obligaţiilor legale faţă de infractori, după cum rezultă din recentele precizări pe marginea proiectului referitor la actualizarea normei de hrană a deţinuţilor. Evident că Ministerul Justiţiei trebuie să respecte legea. Aşa este uman şi aşa este normal. În acest context reamintim ministrului Justiţiei că şi obligaţiile legale faţă de justiţiabili, victimele infracţiunilor şi personalul din justiţie, probaţiune şi penitenciare trebuie respectate la fel de scrupulos. Din păcate la acest capitol lucrurile nu stau la fel de bine şi trebuie reamintite câteva restanţe. Justiţiabilul, plătitor de impozite şi alegător, are dreptul la o justiţie funcţională, iar în acest sens sunt multe de făcut. Infrastructura instituţională şi legală a justiţieiu este extrem de fragilă şi aici ar fi interesat de văzut ce planuri are ministrul Birchall pentru a schimba situaţia", arată Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Sindicaliştii amintesc că plata orelor suplimentare restante şi nerecuperate de către personalul din penitenciare este de asemea o obligaţie legală. "Ministerul Justiţiei ignoră de ani buni solicitarea de a-şi plăti datoria după cum ignoră şi obligaţia asumată de a debloca proceduriler de resurse umane din penitenciare, în acest din urmă caz acţionând chiar împotriva legii. Ministerul Justiţiei a achiesat la soluţia adoptării unui Statut al poliţiştilor de penitenciare care include prevederi declarate neconstituţionale referitoare la organizarea concursurilor de ocupare a funcţiilor vacante şi nu se grăbeşte să intre în legalitate", potrivit sursei citate.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
detinuti,
sindicate,
gratiere,
criminali,
hoti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.