E bine că faceţi autostradă cu bani de la buget. Dar care buget?

Postat la 05 august 2019 48 afişări

Pentru unii nenorocirea asta cu „112” a căzut la ţanc. Când e atâta durere în jur, cui îi mai pasă că se fac două luni de când sistemul de carduri de sănătate - în care au intrat zeci de milioane de euro - nu funcţionează?

E bine că faceţi autostradă cu bani de la buget. Dar care buget?

Nu a luat bine vântul vorbele din CSAT, cum că autostrada Comarnic – Braşov este „de interes naţional” şi se face cu bani din buget şi, jap, Ministerul de Finanţe a luat din bugetul Ministerului Transporturilor 3 miliarde de lei: pentru că „transporturile nu au cheltuit banii”, adică exact acei bani cu care trebuia să se facă drumuri şi căi ferate.

An de an, luăm povestea de la capăt. Nu ştiu dacă, economic, autostrada Comarnic – Braşov se justifică. Ştiu că, pentru „Autostrada Transilvania”, din care ar fi trebuit să facă parte şi segmentul de la Braşov, au fost cheltuiţi un miliard de dolari, pe puţin. Degeaba.

Ministerul de Finanţe este mai gol decât împăratul din poveste. Singurul lucru responsabil pe care poate să-l facă este să majoreze taxele. Dar, nu! Nu are nevoie de bani. Finanţele sunt preocupare de sănătate şi pun taxe pe zahăr. Cum în urmă cu câţiva ani, aceeaşi Mărie cu altă pălărie introducea acciza specială la carburanţi „ca să facă drumuri”. Sănătate? Sistemul de carduri e mort de două luni.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
buget,
bani,
autostrada,
refuz,
carduri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.