Deprecierea rublei ar putea aduce bugetul Rusiei pe surplus, după deficit de 9,2 miliarde de dolari în 2013

Postat la 25 februarie 2014 58 afişări

Deprecierea rublei ar putea aduce bugetul Rusiei pe surplus în acest an, după deficit de 9,2 miliarde dolari anul trecut, întrucât statul obţine o mare parte a veniturilor în valută, de pe urma exporturilor de hidrocarburi şi alte materii prime, în timp ce cheltuielile interne sunt în monedă locală.

Deprecierea rublei ar putea aduce bugetul Rusiei pe surplus, după deficit de 9,2 miliarde de dolari în 2013

 Scăderea rublei ar putea avea un impact pozitiv de 28 de miliarde de dolari asupra veniturilor în acest an, situaţie în care bugetul ar înregistra excedent, potrivit unor estimări publicate, marţi, de Higher School of Economics din Moscova.

Rubla a coborât de la începutul anului cu 7,5% faţa de un coş valutar format din dolar şi euro, folosit de banca centrală pentru definirea unui coridor în care este tranzacţionată moneda.

Deprecierea rublei scade cheltuielile interne ale statului, precum cele pentru pensii, în comparaţie cu veniturile generate de materiile prime, precum petrolul, ale căror preţuri pe piaţa internaţională sunt stabilite în dolari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/deprecierea-rublei-ar-putea-aduce-bugetul-rusiei-pe-surplus-dupa-deficit-de-9-2-miliarde-de-dolari-in-2013-12147089
12147089
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.