Dependenţii de SELFIE-uri, ameninţaţi de o boală psihică greu de depistat

Postat la 13 august 2018 174 afişări

Filtrele integrate de aplicaţiile Instagram şi Snapchat reprezintă noul trend în materie de „selfie” şi oferă o serie de standarde nu tocmai realiste ale frumuseţii.

Dependenţii de SELFIE-uri, ameninţaţi de o boală psihică greu de depistat

La aceste concluzii au ajuns cercetătorii Universităţii din Boston, care au publicat un articol despre tulburarea dismorfică corporală, în revista medicală JAMA Facial Plastic Surgery din luna august. Articolul nu reprezintă un studiu, ci mai degrabă o analiză.

Potrivit Business Insider, tulburarea dismorfică corporală este o boală psihică. Oamenii afectaţi sunt extrem de îngrijoraţi (fără temei) de aspectul lor fizic şi autorii articolului au scris că Snapchat şi Instagram, respectiv filtrele acestor aplicaţii, ar putea „altera percepţia utilizatorilor asupra frumuseţii”.

Citiţi mai multe pe Gândul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boala,
amenintare,
depistare,
aplicatii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.