Demisie de presa cu miros de gaz

Postat la 10 octombrie 2006 12 afişări

Editorul-sef al Kommersant, cel mai mare cotidian de business din Rusia - cu un tiraj de 115.000 de exemplare, recunoscut pentru atitudinea critica fata de puterea de la Kremlin -, si-a dat demisia, la o luna dupa ce ziarul si-a schimbat proprietarul, un apropiat al gigantului Gazprom.

Editorul-sef al Kommersant, cel mai mare cotidian de business din Rusia - cu un tiraj de 115.000 de exemplare, recunoscut pentru atitudinea critica fata de puterea de la Kremlin -, si-a dat demisia, la o luna dupa ce ziarul si-a schimbat proprietarul, un apropiat al gigantului Gazprom. Mai multe ziare din Rusia au scris ca Demian Kudriavtev, directorul general al Kommersant, ar putea pleca si el pana la sfarsitul acestui an.

 

Vladislav Borodulin, care ocupa aceasta functie din vara anului 2005, a precizat ca nu a fost presat sa demisioneze. Aliser Usmanov, noul proprietar, "mi-a oferit mai multe posturi, dar am decis sa iau o pauza si sa astept", a explicat Borodulin, citat de agentia RIA Novosti. El a mai precizat ca ziarul evolueaza mai repede decat s-a asteptat si ca lasa in urma fara emotii o entitate care functioneaza. Functia a fost preluata de fostul editor-sef al ziarului, Andrei Vasiliev. 

 

Usmanov, in varsta de 52 de ani, este un important om de afaceri nascut in Uzbekistan. Este proprietarul companiei Urals Steel si al unor mine de fier, dar si presedintele Gazprominvestholding, o subsidiara detinuta 100% de Gazprom, controlat de statul rus. In luna august, a achizitionat Kommersant Publishing House de la Badri Patarkatisvili, care la randul lui il cumparase de la fostul sau partener de afaceri, Boris Berezovski, magnat apropiat al fostului presedinte Boris Eltin. Dupa venirea la putere a lui Vladimir Putin, in anul 2000, atat Berezovski, cat si Patarkatisvili au fost dati in urmarire pentru acuzatii de frauda. Patarkatisvili traieste acum in Georgia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Demisie de presa cu miros de gaz
/actualitate/demisie-de-presa-cu-miros-de-gaz-2511756
2511756
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.