Deficitul bugetar a fost de 2,07% din PIB in primele sase luni, sub limita din acordul cu FMI

Postat la 25 iulie 2011 16 afişări

Deficitul bugetului general consolidat a fost de 11,3 miliarde de lei in primele sase luni ale anului, echivalentul a 2,07% din PIB, sub tinta de 12,6 miliarde lei prevazuta in scrisoarea suplimentara a acordului de tip stand-by incheiat cu Fondul Monetar International.

Veniturile incasate la bugetul general consolidat au insumat 85 miliarde lei, in urcare cu 9,6% fata de nivelul din anul precedent, in principal ca urmare a cresterii incasarilor din taxa pe valoare adaugata (+31,5%), accize (+27,1%) si venituri din capital (+58,9%), potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice (MFP). Incasarile din contributii de asigurari sociale au continuat sa se imbunatateasca, fiind cu 4,7% mai mari fata de aceeasi perioada din anul precedent, iar incasarile din impozitul pe profit au depasit pe cele din aceeasi perioada a anului precedent cu 1,42%. Fata de anul precedent, principalul decalaj s-a mentinut la incasarile din venituri nefiscale care s-au micsorat cu 8,2% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Sumele primite de la Uniunea Europeana in contul platilor efectuate au crescut cu 16,4% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmi,
deficit,
acrod,
limita,
economie
/actualitate/deficitul-bugetar-a-fost-de-2-07-din-pib-in-primele-sase-luni-sub-limita-din-acordul-cu-fmi-8523411
8523411
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.