Decoperire MAJORĂ la CASTELUL Corvinilor în urma unei scanări radar. Ce se ASCUNDE în pereţii lui este INCREDIBIL

Postat la 03 noiembrie 2021 3228 afişări

Decoperire MAJORĂ la CASTELUL Corvinilor în urma unei scanări radar. Ce se ASCUNDE în pereţii lui este INCREDIBIL

Castelul Corvinilor, cunoscut şi sub numele de Castelul Huniazilor sau Castelul Corvineştilor, a atras de-a lungul timpului atenţia istoricilor care îl consideră şi locul unde ar fi fost închis pentru o perioadă necunoscută de timp Vlad Ţepeş. Specialiştii Universităţii din Princeton au încercat să determine ce se află sub Castelul Corvinilor din Transilvania. Din cauza secolelor în care castelul a fost reconsolidat, arheologii nu au fost siguri care este fundaţia originală a castelului.

O nouă cercetare în care au fost utilizate scanări radar ale solului de sub structură arată că părţi ale Castelului Huniazilor, aflat în Hunedoara, erau susţinute de roci sau structuri realizate de om. Conform FoxNews, descoperirile au fost prezentate în cadrul conferinţei anuale a Uniunii Americane de Geofizică, desfăşurate în 12 decembrie.

Castelul Corvinilor datează din secolul XIV, moment în care acesta avea rol de fortăreaţă, apoi în secolul XV locul a fost transformat în castel, afirmă Isabel Morris, doctorand din cadrul universităţii Princeton (New Jersey) care a şi condus echipa de cercetare de la Castelul Huniazilor.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
castel,
radar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.