"Declară război Orientului Mijlociu şi celor 1,5 miliarde de musulmani!" Decizia lui Trump care a stârnit furia întregii lumi

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 06 decembrie 2017 468 afişări

Aliaţi şi inamici ai Statelor Unite au atacat, deopotrivă, decizia lui Donald Trump de a muta ambasada americană de la Tel Aviv la Ierusalim. Preşedintele Statelor Unite ar recunoaşte, astfel, Ierusalim drept capitala legitimă a Israelului.

"Declară război Orientului Mijlociu şi celor 1,5 miliarde de musulmani!" Decizia lui Trump care a stârnit furia întregii lumi

Israelul consideră oraşul Ierusalim drept capitala sa "unică şi indivizibilă", dar partea de est a oraşului este revendicată de Autoritatea Palestiniană, care speră să obţină un acord pentru crearea unui stat palestinian cu capitala în Ierusalimul de Est. Toate ambasadele ţărilor în Israel sunt în Tel Aviv.

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a criticat dur intenţia omologului său, afirmând că Teheranul "nu va tolera o încălcare a sanctităţii islamice".

Liderul de la Teheran a adăugat că "musulmanii trebuie să stea uniţi împotriva acestui complot major".

Intenţia Administraţiei Donald Trump de a muta Ambasada SUA la Ierusalim este un semn al "incompetenţei şi eşecului", afirmă şi liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, avertizând că "Palestina va fi eliberată".

"Declară război Orientului Mijlociu şi celor 1,5 miliarde de musulmani şi sute de milioane de creştini care nu vor accepta decizia", a declarat celor de la Daily Mail Manuel Hassassian, reprezentantul palestienilor în Marea Britanie.

Autorităţile din Germania şi Franţa şi-au avertizat cetăţenii aflaţi în Ierusalim în legătură cu posibilitatea izbucnirii unor violenţe în contextul intenţiei Administraţiei Donald Trump de a recunoaşte oraşul disputat drept capitala Israelului. Ministerul german de Externe a actualizat recomandările de călătorie pentru Israel şi Teritoriile palestiniene. "Din 6 decembrie 2017, ar putea avea loc demonstraţii în Ierusalim, Cisiordania şi Fâşia Gaza. Nu se exclude posibilitatea unor confruntări violente", a transmis MAE de la Berlin. Autorităţile germane au recomandat cetăţenilor săi evite zonele afectate.

Similar, Ministerul de Externe de la Paris a avertizat asupra posibilităţii izbucnirii unor demonstraţii, recomandând cetăţenilor săi să evite mulţimile de oameni în Ierusalimul de Est, Cisiordania şi Fâşia Gaza.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.