Care este ţara cu cel mai scump acces la internet unde pentru un abonament pe un an plăteşti zeci de mii de dolari. Care este ţara cu cel mai ieftin internet şi pe ce loc se află România

Autor: Florin Casota Postat la 06 decembrie 2017 1281 afişări

Internetul a devenit atât de important pentru omenire încât poate fi considerat un drept fundamental al omului. Prin internet avem acces la servicii financiare, educaţie, distracţie şi informaţie.

Care este ţara cu cel mai scump acces la internet unde pentru un abonament pe un an plăteşti zeci de mii de dolari. Care este ţara cu cel mai ieftin internet şi pe ce loc se află România

Costul accesului la internet la internet variază de la ţară la ţară, iar diferenţele sunt uimitoare.

Potrivit unui nou studiu realizat de Cable.co.uk, cel mai ieftin abonament la internet este în Iran, în timp ce cel mai scump este în Burkina Faso.

În Burkina Faso trebuie să plăteşti aproape 1000 de dolari pe lună pentru a avea acces la internet, în timp ce în Iran trebuie să scoţi din buzunar doar 5,3 dolari.

România se află pe locul 8 în topul celor mai ieftine abonamente la internet cu un cost de 13,4 dolari pe lună.

Infografic oferit de Statista

După Burkina Faso, cele mai scumpe abonamente sunt în Papua Noua Guinee (597 de dolari), Namibia (440 de dolari), Brunei (267 de dolari) şi Laos (231 de dolari).

Potrivit Naţiunilor Unite, mai puţin de 10% din populaţia de 18 milioane a Burkina Faso are acces la internet. Deşi internetul este atât de ieftin în Iran doar 40% din populaţie foloseşte internetul.

Deşi tot mai mulţi oameni se conectează online, în continuare mai mult de jumătate din populaţia globului nu are acces la internet, fie din cauza lipsei de electricitate, infrastructurii sau din cauza faptului că accesul este încă foarte scump.  

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.