Deciziile pe care le iau producătorii de echipamente sportive care ar putea schimba cu totul industria

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 31 august 2019 60 afişări

Sportul e sănătos pentru om, dar echipamentul în care acesta îl practică nu e întotdeauna sănătos pentru mediul înconjurător, lucru pe care diverşi producători încearcă să-l schimbe, evitând, pe cât posibil, derivatele obţinute din prelucrarea petrolului, scrie LA Times.

Deciziile pe care le iau producătorii de echipamente sportive care ar putea schimba cu totul industria

Au apărut astfel pantofii de alergare realizaţi în proporţie de 30% dintr-un material obţinut dintr-o varietate de porumb, cauciuc natural şi alge, Vivobarefoot Primus Lite II Bio, cărămizi de yoga din plută de la Hugger Mugger sau Decathlon, costume de surfing în care cauciucul natural înlocuieşte neoprenul în proporţie de peste 80% cum ar fi cele de la Patagonia ori geci din resturi de material textil combinat cu fibre obţinute din sticle de plastic reciclate, propuse de Jack Wolfskin. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.