Decizie istorică în ţara cu cele mai dure legi ale avortului din Europa

Postat la 27 septembrie 2017 220 afişări

Oficialii irlandezi au anunţat că urmează ca în anul 2018 să organizeze un referendum pe problema legilor draconice referitoare la avort. În vară, cei de la ONU au condamnat ferm legile „crude şi inumane" ale avortului din această ţară, aceasta fiind a doua oară în ultimul an când Comitetul ONU a criticat legile avortului existente în Irlanda, care le refuză femeilor purtătoare a unor feţi cu malformaţii fatale dreptul la întreruperea sarcinii, informează The Guardian.

Decizie istorică în ţara cu cele mai dure legi ale avortului din Europa

Organismul a dat, astfel, o decizie în favoarea lui Siobhán Whelan, o irlandeză căreia i-a fost negat dreptul la avort în 2010, cu toate că a fost avertizată că există un risc foarte mare ca sarcina să-i fie fatală, au anunţat atunci reprezentanţii ONU.

Irlanda, ţara cu una dintre cele mai restrictive legi ale avortului din Europa, a anunţat că va organiza anul viitor un referendum pe această temă, extrem de contestată de organismele internaţionale care apără drepturile omului. O decizie referitoare la Amendamenul 8, care conferă „drept egal la viaţă copilului nenăscut", va fi luată în lunile mai sau iunie 2018, potrivit documentelor guvernamentale.

 

Citiţi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avort,
legi,
decizie,
europa,
irlanda,
onu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.