Dobânzile EXPLODEAZĂ. Anunţul şoc a venit în această dimineaţă şi este un MAXIM record. Uitaţi de curs, ce se întâmplă cu dobânzile?

Postat la 26 septembrie 2017 620 afişări

Indicele Robor cu scandeţă la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut la 1,14%, maximul din ultimii doi ani, de pe 6 noiembrie 2015. Pe 25 august, în urmă cu o lună, indicele Robor la 3 luni era de 0,90%, în timp ce ieri era de 1,11%.

Dobânzile EXPLODEAZĂ. Anunţul şoc a venit în această dimineaţă şi este un MAXIM record. Uitaţi de curs, ce se întâmplă cu dobânzile?

Indicele Robor la 6 luni, folosit în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, a crescut la 1,25%, de la 1.09 pe 25 august. Creşterea Robor a fost mai accelerată în ultima lună, după mai multe luni de stabilitate.  

 

Robor reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. El se sta­bileşte zilnic de BNR ca medie arit­metică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de Banca Naţională.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dobanzi,
maxim,
anunt,
explozie,
record,
soc,
uitare,
venit,
indice,
august

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.