Cum este adusă Coreea de Nord în pragul dezastrului economic fără să se tragă un foc

Postat la 26 septembrie 2017 1960 afişări

Preţurile la combustibili în Coreea de Nord s-au triplat în ultimele luni, fiind afectate de sancţiunile tot mai dure impuse asupra regimului de la Phenian pentru repetatele teste balistice şi nucleare, a declarat, marţi, un oficial sud-coreean, relatează agenţia Yonhap

Cum este adusă Coreea de Nord în pragul dezastrului economic fără să se tragă un foc

”Avem informaţii că preţurile la combustibili sunt în creştere în Coreea de Nord, ajungând la o valoare triplă faţă de începutul acestui an”, a declarat un oficial al Ministerului Unificării de la Seul.

Spre exemplu, preţul benzinei a ajuns la aproximativ 8.000 de won, adică la valoarea de şapte dolari pe litru, a precizat oficialul sud-coreean. Oficialul a adăugat că acesta este efectul direct al sancţiunilor impuse de Consiliul de Securitate al ONU, care a reacţionat la repetatele teste balistice şi nucleare ale Phenianului.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.