Decizie fără precedent în România. Este pentru prima dată când se întâmplă în sistemul bancar

Autor: Dan Straut Postat la 21 septembrie 2016 6416 afişări

Toţi românii care au sau vor să îşi facă un credit ar trebui să ştie asta

Decizie fără precedent în România. Este pentru prima dată când se întâmplă în sistemul bancar

Cele mai multe bănci îşi actualizează trimestrial nivelul dobânzilor pentru credite, astfel că, dacă trendul se menţine, românii ar putea plăti din octombrie (începutul trimestrului IV) mai puţin pentru ratele la împrumuturi.

Băncile calculează dobânda pentru un credit în lei cu dobândă variabilă în funcţie de nivelul ROBOR la trei luni la care adaugă o marjă de 2-3 puncte procentuale pentru creditele ipotecare în lei şi de 8-12 puncte procentuale pentru creditele de consum în lei.

Pentru creditele acordate prin programul „Prima Casă“, dobânda se calculează în funcţie de ROBOR la trei luni plus o marjă de 2%.

Decizie fără precedent în România. Este pentru prima dată când se întâmplă în sistemul bancar. Vedeţi AICI cu cât veţi putea plăti mai puţin!

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CREDITE,
DOBANZI,
BNR

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.