DECIZIE adoptată în SUA: Persoanele de orientare homosexuală pot deveni şefi ai cercetaşilor americani

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 29 iulie 2015 43 afişări

Organizaţia Boy Scouts of America (BSA) a adoptat luni o decizie prin care pune capăt unei interdicţii de angajare a persoanelor de orientare homosexuală, cu unele excepţii.

BSA a făcut astfel un nou pas, după cel de la 1 ianuarie 2014, de când tinerii homosexuali americani pot deveni membri.

Consiliul de Administraţie al acestei mari organizaţiii americane de cercetaşi s-a pronunţat în proporţie de 79% pentru abrogarea interdicţiei de la nivel naţional ca persoane de orientare homosexuală să conducă sau să fie angajate ale BSA.

Decizia a intrat în vigoare imediat, relatează site-ul Etudiant.LeFigaro.fr.

Hotărârea Consiliului de Administraţie nu reprezintă tocmai o surpriză. Într-un discurs pe care l-a susţinut pe 21 mai, preşedintele BSA Robert Gates a apreciat că interdicţia "nu mai este sustenabilă" şi că "datează din alte vremuri".

Excepţii religioase

Însă toleranţa va avea limite, comentează site-ul francez. În hotărâre se precizează că această schimbare va respecta "dreptul organizaţiilor locale religioase". Acestea vor putea, aşadar, să "selecteze numai lideri adulţi care le respectă credinţele".

Cu alte cuvinte, organizaţiile autonome de cercetaşi ar afiliate religios vor putea, dacă doresc, să refuze accesul în rândul lor a unor adulţi gay.

În Statele Unite, 70% dintre grupurile de cercetaşi sunt asociate unei organizaţii religioase. Biserica Lui Isus Hristos a Sfinţilor din ultimele zile, care conduce cea mai mare parte a grupurilor de cercetaşi, a anunţat într-un comunicat că "îşi rezervă dreptul de a recurta în virtutea principiilor religioase şi morale ale doctinelor şi credinţelor sale".

Reforma va fi departe de a fi aplicată peste tot, comentează site-ul citat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
BOY SCOUTS OF AMERICA,
HOMOSEXUALITATE
/actualitate/decizie-adoptata-in-sua-persoanele-de-orientare-homosexuala-pot-deveni-sefi-ai-cercetasilor-americani-14650989
14650989
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.