Decizia luată de Poliţia Română după ce a primit 50.000 de rating-uri de o stea pe Facebook

Postat la 02 august 2018 309 afişări

Pagina de Facebook a Poliţiei Române a renunţat la secţiunea de review-uri după ce ratingul s-a prăbuşit în urma valului de scandaluri din ultimele zile.

Decizia luată de Poliţia Română după ce a primit 50.000 de rating-uri de o stea pe Facebook

Pagina de Facebook a Poliţiei Române are de suferit după scandalul şoferului cu numere anti-PSD, dar şi  după mesajul publicat de purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere. Rating-ul a ajuns la 1.1 stele după ce peste 50.000 de utilizatori de Facebook au dat recenzie de o stea. Unii utilizatori care au acordat o stea susţin că, ulterior, s-au trezit cu conturile blocate. După avalanşă de note proaste pe Facebook, Poliţia Română a închis secţiunea de review-uri.

Reprezentanţii instituţiei au precizat miercuri că respectă dreptul la liberă exprimare a tuturor utilizatorilor şi nicio opinie n-a fost cenzurată, ştearsă sau raportată. De asemenea, reprezentanţii Poliţiei Române sugerează că oricine altcineva ar fi putut să raporteze un profil de utilizator, din moment ce pagina instituţiei este una publică.

Duminică, 29 iulie, Poliţia Română se bucura, pe Facebook, de 4 din 5 stele. Pozele cu poliţişti şi poliţiste, gata de intervenţie, adunau mii de like-uri. Luni însă, după ce la ora 6 dimineaţa l-au oprit în trafic pe şoferul cu numere anti-PSD, situaţia s-a schimbat radical.

Revoltaţi de felul în care oamenii legii au tratat cazul, utilizatorii au început să acorde o stea pe Facebook şi să lanseze acuzaţii că acţionează la ordin. În câteva zile, au fost înregistrate peste 50.000 de rating-uri de o stea.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.