Compania lui Elon Musk prinde avânt? Acţiunile Tesla au crescut cu aproape 9% înainte de deschiderea bursei americane, în ciuda scandalurilor recente din jurul companiei

Autor: Alex Ciutacu Postat la 02 august 2018 91 afişări

Compania lui Elon Musk prinde avânt? Acţiunile Tesla au crescut cu aproape 9% înainte de deschiderea bursei americane, în ciuda scandalurilor recente din jurul companiei

Tesla le-a oferit investitorilor un motiv de încredere miercuri, potrivit The Street.

Producătorul de vehicule electrice a avut raportările financiare după închiderea şedinţei de tranzacţionare, şi a depăşit estimările analiştilor pentru acest trimestru, deşi per total a raportat pierderi mai mari decât se aştepta piaţa.

Tesla a raportat pierderi de 3,06 dolari per acţiune, în loc de 2,88 dolari per acţiune, aşa cum estimau analiştii, în timp ce veniturile companiei au ajuns la 4 miliarde de dolari versus estimările anterioare de 3,92 miliarde dolari.

Pentru investitori contează faptul că Tesla a terminat al doilea trimestru cu 2,2 miliarde în cash, peste aşteptări şi faptul că producătorul a anunţat că va ajunge un ritm de producţie de 6.000 Model 3 pe săptămână până la sfârşitul lunii august.

Acţiunile au crescut cu 2% imediat după anunţul companiei, însă performanţa bursieră s-a îmbunătăţit semnificativ după ce Musk şi alţi executivi ai companiei au oferit mai multe detalii cu privire la cheltuielile companiei şi alte progrese ca răspuns la întrebările analiştilor.

Astfel, miercuri la ora 12.00, cu patru ore înainte de deschiderea bursei americane, acţiunile Tesla erau în creştere cu 8,4%, la 326 dolari per acţiune. Dacă trendul se menţine, capitalizarea de piaţă a Tesla va creşte cu circa 4,2 miliarde doalri, la aproximativ 54 miliarde dolari, atunci când se va deschide şedinţa de tranzacţionare pe Nasdaq.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
tesla,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.